Перейти до основного вмісту

Ковток Франції. Історія однієї мандрівки

Все почалось з того, що в мене була відпустка, яку потрібно було використати та дешевих квитків. Коли лоукост знизив ціну з 65 злотих до 56, це подіяло моментально і в мене знов з'явилось бажання помандрувати. Таким чином ми відвідали Францію.



Початок історії, а саме шлях до Варшави читати тут.
2 години польоту вище неба і так я опинилась в країні свого соціотипу  Гюго. Ось так буває в житті, читаюсь роман автора «Собор Паризької Богоматері» навіть не задумувалась, що побачу його на власні очі. Такий в мене спосіб пізнання та сприйняття світу. Побачити все на власні очі, переконатись в чомусь без сторонніх думок та субєктивних оцінок.

Пізніше була прочитана книжка Ремарка "Тріумфальна арка". Мій улюблений автор захоплююче описав події з власного життя, які відбуваються в Парижі, що захотілось побачити місто, де він жив. Найкращі цитати з книги читати тут.
  
Якби не ця поїздка, то не знаю чи зараз в мене був би фотоапарат. Бо цю найімпульсивнішу покупку я здійснила за 1 день до виїзду. Тому дві мрії здійснились майже одночасно.

Після прильоту ми зустрілись із другом з Амстердаму, далі пішли стопити разом. Він прямував в Ліль, а ми в Париж. Ми стояли по різні боки однієї дороги. Дуже швидко нам зупинився шрі-ланкієць, що любить допомагати людям. З ним було нелегко спілкуватись англійською. І перша думка в мене зявилась, що після повернення треба зайнятись її удосконаленням.
Годину в дорозі ми провели прямуючи в Париж. Після чого водій, як справжній француз, пригостив нас кавою в милому кафе та відвів до станції метро.
Потім почалось знайомство з містом. Воно дуже велике і красиве. Мандрівникам варто побувати тут. Але Париж має один недолік – це велика кількість мігрантів. Проте нікого це не зупиняє і місто входить в Топ-5 найвідвідуваніших міст Європи. Адже тут надзвичайно велика культурна та архітектурна спадщина.

Варто побачити: (якщо у вас всього 2 дні)
  • Нотр-дам де парі.
  • Ейфелеву вежу.
  • Тріумфальну арку, Єлисейські поля.
  • Стіну кохання.
  • Квартал Мон-мартр та Лувр (ці місця найдужче сподобались), бо щоб побачити його культурну спадщину треба ще мінімум 2 дні.

Після знайомства з містом ми пішли до хоста, якого знайшли в останній момент. Використовуючи каучсерфінг, я завжди спілкуюсь з людьми, які погодились нас вписати, щоб краще їх дізнатись. З Романом ми навіть не встигли попередньо познайомитись. Але завжди надіємось на добрих людей. Роман виявився художником з Білорусі, що проживає в Парижі. Він нам виділив своє ліжко, а сам спав на підлозі, вранці пішов на пробіжку, залишивши записку, а після повернення приготував сніданок. З якими рідкісними людьми можна познайомитись під час подорожей! Цей сервіс дуже корисний для спілкування, обміну досвідом та спосіб завести друзів закордоном.

Після прогулянки теплим містом ми вирушили автобусом в регіон Франції Ельзас, щоб відвідати Страсбург. Дорогою встигли поспілкуватись з водієм, що має родичів в Україні та подарували листівку на згадку.
На автовокзалі нас зустрів  наступний хост Фаріз з Азербайджану. Він зі своїм другом виявились теж гостинними та милими хлопцями. Ми багато жартували, обговорювали ситуацію в Україні та Азербайджані. Вони пригостили нас вечерою і ми відчували себе ніби вдома.

Наступного ранку пішли знайомитись з містом. Яке зовсім відрізняється від Парижу. Менше за розмірами, заквітчане, з казковими будиночками та каналами. Мальовниче місто на березі річки Рейн - історичний центр якого внесений в Спадщину ЮНЕСКО. Тут поєднується німецька та французька культури. 
Теплий та сонячний Страсбург - саме таким запам'яталось місто. 
Ну хіба це не краса?!

Варто відвідати:

  • Катедральний собор.
  • Маленьку Францію.
  • Площу республіки.
  • Поблукати безліччю каналів і відчути себе немов у казці.
  • Страсбурзький університет.
  • Плошу Гутенберга.


Ввечері ми вирушили в німецьке місто Кель. Там ми гостювали в француженки на імя Анна. Вона така, як і я уявляла жінок у Франції, мила та харизматична. Ми дуже гарно спілкувалися.
Враження від французів теж хороші. Вони дуже милі і галантні люди, при зустрічі посміхаються, говорять бонжур.

Взагалі 3 дні проведені тут, залишили найкращі враження. Тепер я знаю як це проїхатись на трамвайчику з однієї країни в іншу,  поснідати по-французьки. Обожнюю каву з круасанами, вони тут чудові! Ми встигли побачити 2 різноманітні регіони Франції, познайомитись з трьома національностями та весело провести час з захоплюючими розповідями, завезти друзів!


Маленька Франція

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Відгук про концерт Океан Ельзи 11.06.2016 у Львові

На написання цього посту мене надихнув вчорашній концерт улюбленого гурту Океан Ельзи, що відбувся у Львові в рамках світового туру.

Відгук про книгу та фільм "Століття Якова"

Книгу Володимира Лиса я купила випадково, в книгарні натрапила, щось підказало: "Візьми". Читаючи зрозуміла, що моя книга. Інтуїція працює! Спочатку мені було важко розуміти поліську говірку, але потім звикаєш до місцевого діалекту. Вчитуєшся в книгу і важко відірватись. Прості та щирі герої, котрі боряться за право бути щасливими. Будують сім'ї, захищають свою території, боряться за власну свободу. Як повипробувала доля цих героїв, але вони зберегли в собі людяність. Пройшовши такий тернистий шлях, як головний герой Яків Мех, він не зламався. А витримав усі труднощі. Події роману відбуваються протягом його життя - від молодості до похилого віку. Герой спочатку закохується, розчаровується в коханні, тікає від нього, шукає розраду в інших. Далі одруження з польською шляхтанкою, війна, втрата, життя заради дітей. Потім бажання знайти спокій на старості літ та дожити до ста. Всі ці короткі тези поєднуються в гостросюжетний роман, який захоплює!  Я люблю історичні р

Цитати з книги "Фелікс Австрія" Софії Андрухович

До рук мені потрапила досить неординарна книга сучасної письменниці Софії Андрухович, яка відображує події Івано-Франківська в 19 ст. Дуже цікаво було читати розповіді про тогочасну епоху. Життя міста на Галичині в складі Австро-Угорщини описано з місцевим діалектом та легким тоном. Переживання героїв та їхні долі описує авторка. Найблільше сподобався виклад думок про різні аспекти життя та вищі теми. Відень, Австрія (фото з власного архіву)