Перейти до основного вмісту

Великі плани досяжні


Не звертай з дороги, вибрав мету, так до неї йди (Фідруосі).



Цитата про те, що великі плани досяжні має великий зміст. Ціль не завжди така недосяжна, як нам здається. Може бути декілька причин, чому нам не вдається реалізувати задумане. Як на мене це - не конкретизована мета, недостатньо докладених зусиль, лінь чи відсутність сили волі. Якщо цілей багато я розставляю пріоритети і кожного місяця пишу плани на наступний місяць, а в кінці року підбиваю підсумки. Якщо щось не було виконано - переноситься на наступний місяць. Планування цікавий процес, щоб уникнути розчарування треба поступово реалізовувати свої плани.



Мої цілі на 2016 рік складаються з кількох частин: список книг для читання, плани подорожей і місця, де мрію побувати взагалі, плани щодо роботи, професійний розвиток, хоббі і речі, які хотілось би спробувати вперше. Я враховую багато нюансів під час складання щомісячних планів. Я зрозуміла, що ефективність таких планів є більшою, ніж один величезний список на цілий рік. Такі списки зменшують мотивацію і дочитуючи  його до кінця, ми розуміємо, як все складно.

Мій щомісячний план на перше півріччя 2016 приблизно виглядає так:
Січень
1. Робота. Оскільки я змінила роботу в кінці минулого року, думаю розвиватись в цій сфері, адже довід ніколи не буде зайвим. (+)
2. Ходити на йогу та медитацію. (+)
3. Поїхати на лижі.
4. Покататись на ковзанах. (+)
5. Відвідати Краків. (+).
6. Прочитати книгу С. Жадан "Депеш мод". (+)

Лютий
1. Записатись на курси англійської мови. Це один з пріоритетів. (+)
2. Змінити стрижку. (+)
3. Прочитати книгу Е. Гілберт "Їсти, молитися, кохати". (+)
4. Пройти курс на сайті Prometheus "Основи оподаткування в Україні".
5. Відвідати Кошице. (+)
6. Сходити на концерт гурту Антитіла. Сходити в оперний театр на балет чи оперу. (+)

Березень
1. Взяти участь в професійній фотосесії. (+)
2. Читати психологічну літературу.
3. Відвідати Чернівці. Сходити в похід. (+)
4. Прочитати книгу Дари Корній "Щоденник Мавки". (+)
5. Записатись на східні танці. Продовжувати займатись йогою. (+)

Квітень
1. Стрибнути з парашутом.
2. Відвідати парк Софіївку в Умані. Відвідати Прагу. (+)
3. Прочитати книгу Ф. С. Фіцтжеральд "Ніч ніжна". (+)
4. Спробувати писати вірші. (+)
5. Побувати в Ужгороді. (+)

Травень
1. Спробувати сироїдіння. Впорядкувати своє харчування. (+)
2. Відвідати Долину нарцисів в Хусті. Відвідати Київ (+).
3. Відвідати Амстердам та парк Кекенхоф (ця мрія з дитинства залежить від роботи, так як потрібно більше часу, ніж вікенд, але способи її реалізації вже є). Відвідати Люблін. (+)
4. Прочитати книгу "Улліс" Дж. Джойса. Прочитати книгу "Століття Якова"В. Лиса.
5. Прочитати книгу "Над прірвою в житі" Дж. Селінджера. (+)

Червень
1. Сходити на концерт улюбленого гурту Океан Ельзи. (+)

2. Навчитись грати в шахи.
3. Бігати зранку. (+)
4. Прочитати збірку віршів Ліни Костенко.
5. Відвідати Будапешт. (+)

Щоденно: бути щасливою та мислити позитивно. (+)

Фото з власного архіву

Ці плани не є надзвичайними, але допомагають впорядкувати власне життя.

Пам'ятайте, що це життя і все не може йти чітко по плану, головне вірити в себе і докладати максимум зусиль. Уникайте розчарування, тому що на все свій час. Не забувайте про те, що здійснення наших планів мотивує будувати нові. Мрійте, оскільки ніхто не забороняє нам це робити.

Те, у що ви вірите й чого очікуєте всією душею й серцем, обов’язково відбудеться. © Френк Ллойд Райт.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Відгук про концерт Океан Ельзи 11.06.2016 у Львові

На написання цього посту мене надихнув вчорашній концерт улюбленого гурту Океан Ельзи, що відбувся у Львові в рамках світового туру.

Відгук про книгу та фільм "Століття Якова"

Книгу Володимира Лиса я купила випадково, в книгарні натрапила, щось підказало: "Візьми". Читаючи зрозуміла, що моя книга. Інтуїція працює! Спочатку мені було важко розуміти поліську говірку, але потім звикаєш до місцевого діалекту. Вчитуєшся в книгу і важко відірватись. Прості та щирі герої, котрі боряться за право бути щасливими. Будують сім'ї, захищають свою території, боряться за власну свободу. Як повипробувала доля цих героїв, але вони зберегли в собі людяність. Пройшовши такий тернистий шлях, як головний герой Яків Мех, він не зламався. А витримав усі труднощі. Події роману відбуваються протягом його життя - від молодості до похилого віку. Герой спочатку закохується, розчаровується в коханні, тікає від нього, шукає розраду в інших. Далі одруження з польською шляхтанкою, війна, втрата, життя заради дітей. Потім бажання знайти спокій на старості літ та дожити до ста. Всі ці короткі тези поєднуються в гостросюжетний роман, який захоплює!  Я люблю історичні р

Цитати з книги "Фелікс Австрія" Софії Андрухович

До рук мені потрапила досить неординарна книга сучасної письменниці Софії Андрухович, яка відображує події Івано-Франківська в 19 ст. Дуже цікаво було читати розповіді про тогочасну епоху. Життя міста на Галичині в складі Австро-Угорщини описано з місцевим діалектом та легким тоном. Переживання героїв та їхні долі описує авторка. Найблільше сподобався виклад думок про різні аспекти життя та вищі теми. Відень, Австрія (фото з власного архіву)