Перейти до основного вмісту

Джерела мого натхнення

В житті є те, що надихає на щось велике, додає снаги життю або просто допомагає йди далі. Це речі і не завжди вони матеріальні, люди, почуття. Це те, чим я захоплюсь. Те, що здатне розфарбовувати сірі будні, піднімати настрій. Дещо з цього переліку мотивує або залишає приємні спогади, дехто показує силу волі та просто надихає. 

Краєвид з гори Тростян, Львівська обл.



Особистості. Ті, з кого можна брати приклад. Ті, хто своєю працею показав результат, яким варто пишатись. Ті, хто мотивує працювати над собою. Ті, хто своєю творчістю надихає та захоплює.
1. Святослав Вакарчук.
2. Ліна Костенко.
3. Еріх Марія Ремарк.
4. Лейтон Містер.
5. Сергій Жадан.

Улюблені книги, які закарбувались з пам'яті надовго. Книги, після яких дійсно хочеться змінити світ, або щось в собі. Книги, від яких неможливо відірватись під час читання.
1. Гідність і гонор. - Джейн Остін.
2. Джен Ейр. - Шарлотта Бронте.
3. Життя в борг. - Ремарк.
4. Кобзар. - Тарас  Шевченко.
5. Маруся. - Улас Самчук.

Музика для душі, яка надихає, заспокоює або піднімає настрій. І не завжди потрібно знати мову виконавця, щоб її розуміти.
Серед улюблених виконавців - Океан Ельзи, Антитіла, Дикі серцем, O.Torvald, Skorpions, Nikelback, Maroon 5, Linkin Park, Apocalyptica, Tyrone Wells, Pink.
Їхня музика є доречною в будь-який момент.

Хоббі, яке надихає:
1. Катання на велосипеді.
2. Катання на ковзанах.
3. Катання на лижах.
4. Вишивання бісером.
5. Боулінг.

Серед інших речей, як приносять натхнення це:
1. Йога. Заняття покращують самопочуття і заспокоюють.
2. Фотографії. Дають можливість подивитись на світ чи певні речі по-новому. Надихатись ними. Стати естетом і цінувати довколишнє середовище.
3. Подорожі. Подорожуючи, пізнаєш щось нове для себе і розширюєш світогляд, вчишся комунікувати з іншими людьми, відкриваєш нові горизонти.
4. Театральні вистави. "Життя це театр, а люди в ньому - актори." - сказав Вільям Шекспір.  Відвідування театру надихає розуміти людські почуття та особливості їхньої поведінки. Майстерність акторів на сцені показує скільки зусиль вони доклали для досконалої гри.
5. Східні танці. Це спосіб поєднювати корисне з приємним. Допомагають позбутись внутрішніх комплексів.

І природа, яка не може не надихати. В тому числі:
Гори - їхні краєвиди захоплюють, а краса вражає. Коли перший раз побувала в горах, кожного разу захотілось вертатись сюди, щоб милуватись чудовою природою.
Квіти. У всій неповторній красі, які милують око.
Море. Шум морської води, хвилі, світанок на морі це прекрасне видовище.


Затока, Одеська обл.

Цей перелік не є вичерпним і буде наповнюватись, коли я буду знаходити нові джерела для власного натхнення.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Відгук про концерт Океан Ельзи 11.06.2016 у Львові

На написання цього посту мене надихнув вчорашній концерт улюбленого гурту Океан Ельзи, що відбувся у Львові в рамках світового туру.

Відгук про книгу та фільм "Століття Якова"

Книгу Володимира Лиса я купила випадково, в книгарні натрапила, щось підказало: "Візьми". Читаючи зрозуміла, що моя книга. Інтуїція працює! Спочатку мені було важко розуміти поліську говірку, але потім звикаєш до місцевого діалекту. Вчитуєшся в книгу і важко відірватись. Прості та щирі герої, котрі боряться за право бути щасливими. Будують сім'ї, захищають свою території, боряться за власну свободу. Як повипробувала доля цих героїв, але вони зберегли в собі людяність. Пройшовши такий тернистий шлях, як головний герой Яків Мех, він не зламався. А витримав усі труднощі. Події роману відбуваються протягом його життя - від молодості до похилого віку. Герой спочатку закохується, розчаровується в коханні, тікає від нього, шукає розраду в інших. Далі одруження з польською шляхтанкою, війна, втрата, життя заради дітей. Потім бажання знайти спокій на старості літ та дожити до ста. Всі ці короткі тези поєднуються в гостросюжетний роман, який захоплює!  Я люблю історичні р

Цитати з книги "Фелікс Австрія" Софії Андрухович

До рук мені потрапила досить неординарна книга сучасної письменниці Софії Андрухович, яка відображує події Івано-Франківська в 19 ст. Дуже цікаво було читати розповіді про тогочасну епоху. Життя міста на Галичині в складі Австро-Угорщини описано з місцевим діалектом та легким тоном. Переживання героїв та їхні долі описує авторка. Найблільше сподобався виклад думок про різні аспекти життя та вищі теми. Відень, Австрія (фото з власного архіву)